FEBRUÁRBAN

Februárban tovább színezzük folyamatosan megújuló zenei kínálatunkat. Bemutatkoznak nemcsak új zenekarok, de teljesen új műfajok is.

 

Február 1. Péntek 21:00

The Golden Sheep jazz duó

A duó tagjai, Vadász Gellért és Riccardo Trombini a Liszt Ferenc Akadémia hallgatóiként ismerték meg egymást és lettek barátok 2018. októberében.

Vadász Gellért (HU): alt szaxofon, fuvola, EWI. Elek István és Borbély Mihály tanítványa, több budapesti jazz- és popegyüttes tagja.

Riccardo Trombini (IT): elektromos gitár. 2018 nyarán végzett a Francesco Venezze Konzervatóriumban (Rovigo, Olaszország) Roberto Cecchetto, Marco Tamburini, Massimo Morganti és Stefano Paolini tanítványaként. Zenészként és dalszerzőként több formációban is feltűnik, pl.: Páprico zenekar

Kapunyitás: 20:00
Kezdés: ~21:00
Belépő: 800 Ft

 

Február 2. Szombat 21:00

DHARMA

A modern női énekes metált játszó Dharma 2007 elején alakult.
3 nagylemezzel és 3 EP-vel rendelkeznek, számtalan hazai koncert és fesztivál után nemzetközi vizekre is kijutottak, két francia klubturné mellett felléphettek a cseh Made Of Metal nagyszínpadán is.
A tíz dalt tartalmazó Substance című új lemezük 2018 februárjában jelent meg a HammerWorld CD-mellékleteként, tehát még egészen friss és ropogós.
A koncerten erről az anyagról is eljátszanak néhány dalt.
https://www.youtube.com/user/dharmaofficial/videos
https://www.youtube.com/watch?v=gfw3_-Sqz3M

The Fleet Street

A zenekar, "keleti import metal"-ként határozza meg zenéjüket, kikerülve, a stílus megadásának kötelezettségét.
Rengeteg fesztivál és tehetségkutató, egy demo felvétel (Chaos From My Mind EP), valamint klipp forgatás, és egy nagyobb szünet után, tagcserékkel, ránc felvarrva térnek vissza.
https://www.youtube.com/watch?v=-oIX3awtMRE
https://www.youtube.com/playlist?list=PLkCWLuMSJa3gzDeoWNruuM8S_kOI2ju0p

Menetrend:
21:00 - The Fleet Street
22:00 - Dharma - HU

Belépő: 800 Ft

 

 

Február 8. Péntek 21:00

SPIRITUAL SEASONS (UA)

A Spiritual Seasons zenekar tagjai középkori és kelta zenéket játszanak, energikus és szívhez szóló előadásaikban a skandináv világ költői balladáit elevenítik meg.
2004 óta járják Európa és Ázsia országait és terjesztik ragályos kórként a pozitív energiákat, melyeket zenéjükkel a színpadra visznek. Nincs lappangási idő, a tünetek azonnal jelentkeznek: ének, tánc, mosoly - ez a kór három fő ismertetőjegye :)
Az együttes eddig tizenkét albumot jelentetett meg, és több mint ezer koncerten lépett fel.

Tagok:

Victor Smirnov - ének, gitár, buzuki, doromb;
Anton Smirnov - középkori síp, furulya, középkori duda, vokál;
Mikhail Papush - banjo, dob, vokál;
Maria Boguslavskaya - hegedű, ének;
Alla Kushnyr - harmonika, ének;
Lidia Smirnova – tradicionális táncok.

A zenekart Roland Dickmann, a Bordó Sárkány Régizene Rend és a VAN zenekar frontembere mutatja be a debreceni közönségnek.

Belépő: 800 Ft.
Kapunyitás: 20:00

 

Február 9. Szombat 21:00

KATVANHOE

Műfaj: a funky, a blues és a rockzene egyedi ötvözete.

A zenekarról: http://www.debrecenirockmuzeum.hu/rocklexikon/265-katvanhoe

Tagok:
Bujdosó András (gitár)
Varga Imre (gitár)
Mező Ori (dob)
Nikolin Zoltán (basszusgitár)

Belépő: 800 Ft
Kapunyitás: 20:00

 

Február 15. Péntek 21:00

PETER MOYNAHAN - ÍR KOCSMAZENE

Peter Moynahan, a Nagyváradon 1999-ben alakult BlackBeers zenekar énekese és alapító tagja visszatér hozzánk, hogy egy este erejéig ír kocsmává varázsolja a klubot.

Belépő: 800 Ft
Kapunyitás: 20:00

 

Február 16 Szombat

Balázs - Kapusi - Kalmár trió

Balázs Tamás - zongora
Kapusi Kálmán - bőgő
Kalmár Zoltán - dob

Belépő: 800 Ft

 

Február 23. Szombat 21:00

Budai Krisztián - Traditions

"Törzsi dobzene és pszichedelikus dzsungeles-megőrülés"

Budai Krisztián 2012-ben szerzett ütőhangszeres művésztanári diplomát a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karán. Fő hangszeres területe a kézzel megüthető dobok és ütőhangszerek (conga, bongo, djembe, darbuka, cajon) világa. A Sonus ütőegyüttes tagjaként számos koncerten fellépett. Előadóként megfordult már Párizsban, Berlinben, Rómában és Valenciában. 2014-ben a Nemzeti Kulturális Alap zeneszerzői ösztöndíjasa.

Hangszeres kamaradarabjai egy távoli csendes-óceáni szigetre kalauzolnak el, hangzásuk, ritmikájuk afro gyökerekre tekint vissza. Langwana című kamaradarabját a dániai Svitzer kottakiadó jelentette meg 2015-ben. Több publikációja jelent meg többek között a Parlando, a Gramofon és a RitmusDepo oldalain. 2015 óta a Meinl Percussion endorzere. 2017 márciusa óta a RitmusDepo főszerkesztője.

Belépő: 800 Ft

 

Február 27. Szerda 21:00

MÖRK Szobakoncert

A Mörk soul és funk alapokra épülő zenét játszik, mely elgondolkodtató társadalmi, pszichológiai és hétköznapi témában íródott dalszövegekkel, improvizációval és más stíluselemekkel együtt egy különleges zenei élményt nyújt a hallgatónak.

The Death of Mörk EP:
A 2019 október végén megjelet öt dalból álló EP, a The Death of Mōrk egy komorabb hangvételű zenei gyűjtemény, melyben szó van halálról, elmúlásról és a bennünk rejlő félelmekről. A zenekar ezzel az anyaggal magyar és német területen is turnézik 2018 őszén.
Az anyagot egy áprilisban megjelenő kislemez ellensúlyozza majd, mely inkább egy fesztelen érzelmi állapotot közvetít majd a hallgatóság felé, The Resurrection of Mōrk címmel. Ez a két ellenpólus áll össze egy nagylemezzé 2019 tavaszán.

Doubt klip: https://www.youtube.com/watch?v=GFXexyhfv54

A zenekar először barátaik nappalijában, mászóteremben és egyéb nem megszokott helyszínen adott koncerteket, melyeknek híre gyorsan elterjedt a budapesti undergroundban, így nem sok időnek kellett eltelnie, hogy szélesebb közönség is megismerhesse a zenekart. A Mörk sorban végigjárta a legnagyobb magyar klubokat és fesztiválokat: A38 Hajó, Akvárium Klub, Budapest Park, Sziget, Volt, Művészetek Völgye.
Az itthoni lehetőségek mellett szerte a világban, számos nemzetközi showcase-en is bemutatkozhattak már: a groningeni Eurosonic Noorderslagon, a hamburgi Reeperbahn Fesztiválon, a New York-i Mondón, a bécsi Waves Viennán, a Tallin Music Weeken, a Budapest Showcase Hub-on vagy a poznani Spring Breaken is.

Belépő 800Ft

 

Február 28. Csütörtök 21:00

Swing á la Django & Horányi Juli

Swing à la Django – hungarian django swing

A Magyarországon és külföldön már egyaránt sokszor bizonyított tagokból álló Swing à la Django együttes egy innovatív, hattagú zenekar. Különleges stílusötvözetet teremtettek, zenéjük hangzásában harmóniára talál a magyar autentikus zene, a francia manouche swing és sanzonok világa, a tangó és a jazz, melynek eredménye ez az egyedi stílus, melyet ők hungarian django swingnek neveznek. Koncertjeiken a gyökerekhez mennek vissza, legnagyobb ihletőjük Django Reinhardt - a belga származású műfajteremtő gipsy-jazz gitáros - nyomdokaiba lépve idézik fel a 30-as 40-es évek hangulatát. A zenekar tagjai között olyan művészek játszanak, akik már több neves együttes tagjaként bejárták a világ nagy zenei pódiumait (Besh' o' drom, Budapest Klezmer Band, Dohnányi Szimfonikusok)

Nagy sikerű, teltházas koncerteket adtak a Művészetek Palotája Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében a Budafoki Dohnányi Zenekar kíséretével, Debrecenben, a Kölcsey Központban, a Kodály Filharmónikusokkal és a Városmajori Szabadtéri színpadon Stochelo Rosenberg-gel, Roby Lakatossal és Bangó Margittal.

Most Juli Horanyi (YOULÏ) énekesnővel térnek vissza Debrecenbe és adnak klubkoncertet az Incognito Club-ban!

Belépő: 1000 Ft
Kapunyitás: 20:00

 

 

 

 

Címünk

  • 4029 Debrecen,
    Eötvös utca 11/A

Kapcsolat

  • 06 52 599 427
  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Nyitvatartás

Hétfő - Csütörtök: 16:00 - 24:00
Péntek - Szombat: 16:00 - 02:00
Vasárnap: 16:00 - 24:00

Céginformáció

CULT-INCO Korlátolt Felelősségű Társaság
(Cg.09-09-024618, adószám: 24331467-2-09)
székhely: 4032 Debrecen, Mikszáth Kálmán utca 7. 2. em. 1.